Piiri 107-I
Lions I-piiri
Piiri 107-I
Lions I-piiri

Yhdessä tehden olemme loistavia!


Kuvernöörikauteni on alkanut ja toteutan kauden yhdessä teidän kanssanne.  Lionstoiminnassa on paljon perinteitä, joista monet kumpuavat paikallisista kulttuureista. Ne ovat keskeinen osa lionstoiminnan identiteettiä, käsitettä , joka kuvaa, mitä me kuvittelemme itsemme olevan leijonina ja klubeina. Maailma kuitenkin muuttuu ja kaiken toiminnan, myös lionstoiminnan, on hyvä muuttua ajassa. Yksi tapa tehdä muutosta on uudistua uusien jäsenten myötä. Siksi heille kannattaa antaa vapautta lähteä tekemään niitä asioita, joita he haluavat itse tehdä ja auttaa tässä.

Myös piirimme käytänteitä on tarkasteltava. Mitä tuo tullessaan piirijakouudistus? Kaipaamme myös piiriorganisaation joukkoomme uusia nuoria tekijöitä, mutta miten heidän aikansa riittää hoitaa piirin hallinnon tehtäviä? Nyt ovat lohkarit ja kuvernöörit kiertäneet peräjälkeen klubeja. Voisiko tulevaisuudessa kokeilla jotain muuta? Kutsumme lohkojen tapaamisiin klubit ja sinne jalkaudumme ja jaamme ideat ja pohdimme tulevaa. Voisiko klubeissa vierailla koulutus/jäsen tai viestintäjohtaja?

Toiminnan kehittäminen tulee lähteä todellisesta tarpeesta. Esimerkiksi jokainen klubi voi itse miettiä ja arvioida muutostarpeensa. Muutoksessa kannattaa myös pohtia klubitoiminnan jatkuvuutta. Voi ajatella, että klubimme ovat meillä nykyisillä jäsenillä vain lainassa. Mitä haluat, että klubistasi kerrotaan 10 tai jopa 50 vuoden päästä.

 Miksi olen tiimini kanssa miettinyt uusia tapoja toimia? Se johtuu osaksi siitä,että Suomen Lions-liiton toimintaa uudistetaan tulevaisuuteen katsoen ja Lions 2023 Strategiaa tehdään yhteistyössä kaikkien klubien kanssa toimintavuoden 2022–2023 aikana. Tavoite on kehittää lionstoimintaa entistä vahvemmaksi.

 Perinteitä kannattaa kuitenkin kunnioittaa ja pitää kiinni niistä, jotka koemme tärkeiksi tulevaisuudenkin kannalta. Vallitsevia käsityksiä ja toimintatapoja on hyvä ja pitääkin haastaa ja muutos on aina mahdollisuus ja entiseen on hyvä palata.

Meillä on myös paljon uusia mahdollisuuksia, koska piirimme on nyt rekisteröitynyt yhdistys. Se vahvistaa mahdollisuuksiamme toimia melkoisesti. Voimme esimerkiksi hakea monia julkisia rahoituksia, vastaanottaa lahjoituksia ja tehdä yhdistyksen nimissä sopimuksia.

Tulevassa on paljon avoimia kysymyksiä, mutta ne ratkomme yhdessä ja muistahan seurata piirimme viestintää ja osallistua valmennuksiin ja tapaamisiin mitä järjestämme. Vain osallistumalla voit vaikuttaa.

Eija Tuomaala

Piirikuvernööri 2022-2023

0408678152

 eija.tuomaala@pp.inet.fi