Piiri 107-I
Lions I-piiri
Piiri 107-I
Lions I-piiri

Sri Lankan kummilapset

SRI LANKAN KUMMILAPSIOHJELMA on vanhin yhtäjaksoisesti jatkunut projekti Suomen Lions-liitossa. Klubeille se tarjoaa kansainvälisen aktiviteetin, joka on arvostettu, vaivaton hoitaa sekä edullinen. Useat I-piirin klubit ovatkin ottaneet kummilapsitoiminnan omakseen ja monet niistä vielä useamman kummilapsen joko samanaikaisesti tai uuden kummilapsen, kun klubin lapsen koulutie on tullut päätökseensä.

Kummina voi toimia Lions-klubi, -ladyt, yksittäinen lion, yksityisperhe tai vaikka työporukka. Tärkeää on, että kummiksi ryhtyvä on tutustunut huolellisesti kummitoimintaan ja päättänyt huolehtia lapsen koulutusavustuksesta säännöllisesti. Yhteydenpitoa varten tarvitaan kummin yhteystiedot.

Kutsu klubivierailulle kertomaan kummilapsiohjelmasta lisää!

Joko teidän klubillanne on oma kummilapsi vai onko tämä tapa tehdä kansainvälistä Lions-palvelutyötä vielä tuntematon?

”Meidän klubilla on jo kummilapsi”, ehkä ollut jo kauankin: voimme jutella kummilapsiohjelman perusasioista ja ohjelman ajankohtaisimmista kuulumisista.

Ota yhteyttä minuun, järjestän mielelläni klubivierailun ja kerron tarkemmin tästä hienosta ohjelmasta!

Pirjo Puoskari

LC Oulu/Hannat

045 6767 076      pirjo.puoskari@lions.fi

 

Kummilapset Sri Lankassa, perustietoa

  • Yhteistyö käynnistynyt 1986
  • Kummilapsien kokonaismäärä on 2700, tällä hetkellä aktiivisena noin 1100 kummilasta
  • Kummilapseksi hyväksytään pääsääntöisesti tyttö tai poika, jonka koulumenestys on lupaava tai joka on hyväksytty korkeakouluopintoihin(yleensä isästään orpo ja perheen toimeentulo niukka)
  • Kummit maksavat koulutusrahansa kerran vuodessa Suomessa olevalle, vain kummilapsitoimintaa varten avatulle Suomen Lions-liiton kummilapsitilille, josta ne lähetetään yhteisenä pankkisiirtona srilankalaisille lions-klubeille kummilasten eritystileille. Niistä klubien koordinaattorit ja rahastonhoitajat maksavat kuukausittain lasten koulutusavustukset.
  • Suomalaiset yhteys-lionit tarkastavat vuotuisten Sri Lankan matkojen aikana yhteistyöklubien (24) maksutapahtumat ja klubit antavat kuitit saamistaan maksuista.
  • Keväisin kummeille lähetetään kummikirje, johon liitetään kuitti, kouluraportti ja lapsen kuva
  • Peruskoulun koululaisille maksetaan kuukausittain 10 euroa vastaava summa maan valuutassa (rupee), lukiolaiselle 15 euroa ja yliopistossa opiskelevalle 30 euroa (takaa lapselle pakollisen koulupuvun, koulutarvikkeiden, ravitsevaa ruoan, tarvittaessa myös lääkkeiden yms. hankinnan)
  • Yliopisto-opiskelun lisäksi on tarjolla myös runsaasti kansallista teknistä ja ammatillista koulutusta ja ne luovat monenlaisia mahdollisuuksia hankkia ammatillinen pätevyys ja sitä myötä elanto.
  • Kummilapsitoiminnan hallinnollinen työ tehdään vapaaehtoisena lionstyönä ja niinpä kummin maksama koulutusavustus siirretään lyhentämättömänä kummilapselle.
  • Väistämättömien pankki-, postitus-, valokuvaus-, ym. kulujen kattamiseksi kummeilta peritään 10 euroa vuodessa.