Piiri 107-I
Lions I-piiri
Piiri 107-I
Lions I-piiri

Diabetes-kampanja näkyviin yleisötapahtumissa

Lions-järjestö on ottanut diabeteksen leviämisen estämisen palvelukohteekseeen. Voimme valaista monissa tapahtumissa esimerkiksi sitä, kuinka paljon syömme piilosokeria päivittäisissä valinnoissamme.

Meidän ei tarvitse olla tietäjiä tässä asiassa, vaan voimme havainnollistaa asiaa näyttämällä miten paljon on limsapullossa tai jugurttipurkillisessa sokeripaloja. Yleisötapahtumassa voi arvuutella samalla sokeripalojen määrää karkkipussissa, tai jossain muussa tuotteessa. Oheinen kuva on syyskuussa 2018 pidetyiltä Elä ja Nauti 50+ -messuilta.

Esimerkiksi Kiimingissä Silmäasema on lahjoittanut palkinnot arvaukseen. Mistä muualta voisi kysellä palkintoja?

Kysellä voi myös jotain asian osaajaa mittaamaan tapahtumissa verensokeria. Diabetesliitto on Lions-järjestön virallinen kumppani ja ottamalla yhteyttä alan yhdistyksiin saa paljon materiaalia käyttöön.

Oheisen kuvan kaltaisia havaintoesityksiä on tehty erilaisissa yleisötapahtumissa keväästä 2018 saakka. Sokeripala-arvaus on houkuttanut paljon väkeä tiskille ja tilanteessa on ollut helppoa ja luontevaa jutella ihmisten kanssa toiminnastamme. Sivun lopussa liitteenä olevalla arpalipulla on samalla kysytty myös halukkuutta tehdä leijonissa vapaaehtoistyötä.

Aina ei ole hyvä myydä mitään tapahtumissa, koska olemme palvelujärjestö.

Silloin kun on kyseessä jäsenkampajaan liittyvä tapahtuma, niin piiriltä saa lainaan asiaan liittyvää tavaraa kuten yhtenäiset liivit, rollopit ja jaettavaa materiaalia.

Lisätietoja annan mielelläni:

Eija Tuomaala
I-piirin jäsenjohtaja
eija.tuomaala@pp.inet.fi
puh. 040 8678152

TALLENNA JA TULOSTA ARVAUSLIPPU: KUINKA MONTA SOKERIPALAA (pdf)