Piiri 107-I
Lions I-piiri
Piiri 107-I
Lions I-piiri

Adressi toimii niin surussa kuin juhlassa

Adressit ovat Arne Ritari -säätiön toimintaa, joista saatavilla tuloilla tuetaan muun muassa nuoriso-, vanhus- ja vammaistyötä sekä palveluaktiviteettejä.

Adressi on tuotepakkaus, joka sisältää adressin kansilehden, viisi eri kuvalla varustettua välilehteä, muistolause-ehdotelmia myös ruotsin kielellä, kirjekuoren adressia varten ja pienemmän kirjekuoren rahaa tai lahjakorttia varten.

Erilaisista välilehdistä voit valita tilaisuuden / muistettavan mukaan, sopivimman ja tarvittaessa täydentämään omin kuvin ja piirustuksin. Irralliset välilehdet mahdollistavat helpon tulostamisen, hyödyntäen tietokoneen avulla valittavia eri kirjaisintyyppejä ja valokuvien muokkausta.

Klubimme jäsen Eero Vilen täytti 13.3. seitsemänkymmentä vuotta. Klubimme on perinteisesti onnitellut jäseniään tasakymmeninä 50 vuodesta lähtien. Sankari tunnetaan isänmaallisena miehenä, niinpä Suomen lippu on varma valinta.

Muokkaan tekstin läppärillä, minulla on valmiina fonttina Lucida Callipgraphy 16 se on mielestäni selkeä ja antaa ”juhlavuutta”. Valittu välilehti vain tulostimeen oikein asetettuna ja tulostetaan (kuva alla).

Valmiita värssyjä,
mutta voi keksiä itsekin

Teen lisäksi henkilökohtaisen onnittelun, johon valitsen välilehdistä ”Ruusuja ja viulun”. Käytössäni oli Eeron kuva kaksoisveljensä kanssa lähdössä ekaluokalle kouluun. Ennen kuvan muokkaamista varmistin, kumpi pojista oli Eero ja sitten rajasin sopivan kokoisen kasvokuvan. Lisäksi muokkailin sankarille sopivaa ”Syntymäpäivärunoa” ja asettelin välilehdelle istuviksi.

Onnitteluihin adressien käyttö on vähäisempää, mutta mo-nessa tilanteessa se on huomattavasti monipuolisempi tapa korvata syntymäpäiväkortti tai -kukat.

Surunvalitteluun adressin käyttö on todella vaivaton. Valmiiksi tehdylle pohjalle voi helposti vaihtaa muistolauseet mukana tulevasta mallista tai hakea netistä lukuisista vaihtoehdoista tai kirjoittaa haluttu virsi tai runo. Sen jälkeen valitaan sopiva kuva-aiheinen välilehti.

Tämä tarjoaa myös toimivan palveluaktiviteetin, auttamalla adressien ”kirjoittamisessa” saaden samalla pienen lahjoituksen Lions-toimintaan.

Adressien tilaaminen ja
”jakelu” klubeissa

Jokaisessa klubissa tulisi olla nimetty ARS-lion. Hänen tehtävänään on huolehtia adressien tilauksesta ja niiden saatavuudesta.
Paras vaihtoehto olisi, että jokainen hankkii 1–2 adressia itselleen kotia, silloin ne ovat tarvittaessa käytettävissä. Mikäli ne ovat ARS-lionin takana, menee tilanne usein ohi ja adressit hankitaan muualta.
Lionina minulle on ollut kunnia-asia käyttää omaa adressia ja olen huomannut, kuinka monipuolisesti ne toimii.

Adressien tilaaminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Omalta I-piirin etusivulta vasemmasta alakulmasta löytyy Arne Ritari -säätiön logo/Lions Ritari, jonka alapuolella on teksti: Tilaa adressi.

Klikkaamalla ”Tilaa adressi” pääset suoraan tilauslomakkeelle (katso kuva alla).

Vastaava linkki löytyy myös Suomen Lions-liiton kotisivulta. Lomakkeessa on punaisella tähdellä merkityt sarakkeet, jotka ovat pakollisia.
Ensimmäisenä tulee valita Piiri, klikkaa A:n oikealla puolella alas osittavaa ”nuolenkärkeä”, jolloin avautuu valikko, josta klikkaa I, jolloin Piiri I on oikein. Sen jälkeen täytetään pakollisiksi määritetyt sarakkeet.
HUOM! Lasku menee tilauslomakkeessa ilmoitetulle henkilölle, ilmoitettuun osoitteeseen. Tilausmäärä tehdään aina tasakymmeninä 10,20,30 jne.

Valikko avautuu klikkaamalla nuolenkärkeä, Valitse toimitustapa on pakollinen, tärkeämpi täyttää Muuta huomioitavaa, esim. kiireellinen tai jos adressit halutaan eri henkilölle toiseen osoitteeseen.

Kun lähetät tilauslomakkeen, se menee suoraan ”laskuttajalle” ja toinen tulee välittömästi Piirin AR-toimikunnan pj:lle eli piirissämme allekirjoittaneelle. Saatuani sähköpostin tarkistan, lähetänkö lähetyksen minä vai onko ne mahdollista toimittaa esim. piirikuvernöörien klubivierailujen yhteydessä.

Adressitilaukset voi tehdä myös soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai toimittamalla muulla tavoin viestiä minulle. Olen tarvittaessa yhteydessä ja voidaan tehdä myös tilaus yhdessä netin kautta.

Arne Ritari -säätiön toimintaan ja palveluihin pääset tutustumaan laajemmin klikkaamalla piirin tai Lions -liiton kotisivuilta Arne Ritari -säätiön logoa, jolloin pääset säätön omille sivuille.

Adressien lisäksi sieltä löytyy lisää tietoa muun muassa. Ritareista, Pro Ritareista ja Apurahoista. Minä vastaan ja opastan tarvittaessa kaikkiin em. aiheisiin liittyvissä kysymyksissä.

ARS-apurahat ovat oiva tapa tukea klubin aktiviteetteja taloudellisesti. Ota yhteyttä, niin mietitään mitä ja miten toteutetaan. Nyt on oikea aika tehdä suunnitelmia, miten jäsenistöä aktivoidaan.

Matti Teiska
I-piirin AR-toimikunta pj.
LC Sotkamo/Vuokatti
045 3536 633
matti.teiska@luukku.com