Piiri 107-I
Lions I-piiri
Piiri 107-I
Lions I-piiri

Urut soivat syöpää sairastavien lasten hyväksi

Urkuri Maija Tynkkysen 50-vuotistaiteilijajuhlavuoden
konsertti kuullaan 11. lokakuuta Oulun Tuomiokirkossa.

Konsertin järjestävät Maijan lisäksi Oulun alueen Lions-klubit sekä Oulun tuomiokirkkoseurakunta. Ohjelmalehtisen hinta on 15 euroa. Konsertin tuotto lahjoitetaan Oulun yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolla olevien lasten hyväksi.

Konsertissa kuulemme urku- ja cembalomusiikkia. Mukana ovat viulistit Sinikka Ala-Leppilampi ja Silja Lassila, jotka ovat konsertoineet Maijan kanssa aikaisemminkin. Ohjelma sisältää kevyehköä klassista urku- ja cembalomusiikkia 1600-luvulta 1800-luvulle. Säveltäjinä ovat
Louis-Nicolas Clerambault, Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven sekä Felix Mendelssohn. Säveltäjät liittyvät mukavasti toisiinsa, ja siitä kuulemme konsertissa.

Kun Maija Tynkkynen valittiin Ouluun Tuomiokirkon urkuriksi 1972, tuli hänestä ensimmäinen nainen juuri Tuomiokirkon urkurin virkaan. Oulu oli siis edelläkävijä.

Maija toimi Oulussa urkurina kahteen otteeseen yhteensä 32 vuotta. Eläkkeelle jäätyään vuonna 2010 hän on jatkanut konsertoimistaan.
Maija Tynkkynen on konsertoinut eri puolilla Suomea sekä Ruotsissa, Saksassa, Puolassa, Sveitsissä, Hollannissa, Tšekissä, Latviassa ja Brasiliassa. Hän on konsertoinut myös cembalistina, muun muassa Oulun kaupunginorkesterin ja Porvoon seudun orkesterin solistina.

Maija Tynkkynen on kiinnostunut useiden vanhojen soittimien keräilystä (mm. cembalo, klavikordi ja virginaali) ja näille soittimille sävelletystä musiikista. Niinpä hän on konsertoinut myös näillä soittimilla.

Leena Saarela