Piiri 107-I
Lions I-piiri
Piiri 107-I
Lions I-piiri

Suomen leijonamotoristit kokoontuvat joka kesä

Lions Bikers -motoristit ovat ajelleet yhdessä jo 23 vuoden ajan. Ensimmäinen kokoontumisajo ja ryhmän perustaminen tapahtui Porissa 1997, jossa myös vietettiin 20-vuosijuhlaa elokuussa 2017. Mukana on edelleen kymmenkunta ryhmän perustajamotoristia.

Yksi pisimpään mukana ollut motoristi on Muhoksen klubin presidentti Erkki Ojala. Hänet kutsui mukaan vihantilainen ”Gutzi”-motoristi. Aluksi ryhmä oli suljettu, vain kutsutuille tarkoitettu, majoitus ym. järjestelyiden johdosta, mutta osallistujia oli jopa 50.

Kokoontumisajoja on ollut meidän piirissä Muhoksella, Tyrnävällä, Utajärvellä ja Oulussa.

Kokoontumisajot ovat suuntautuneet lähinnä kotimaahan, mutta eräs ikimuistoisimmista ajoista Erkki Ojalan mukaan suuntautui Viron Pärnuun 2013. Paikallisina isäntinä olivat Pärnun apulaiskaupunginjohtaja ja Viron Lions-liiton
puheenjohtaja.

Itse tulin mukaan motoristeihin Erkin kutsusta 2013, ja nyt olemme Seijan kanssa osallistuneet kokoontumisajoihin kahdeksan kertaa, aluksi yhteisellä pyörällä, mutta nykyisi molemmat ajamme omalla ratsulla, minulla on musta ja Seijalla on punainen karamelli.

Leijonamotoristiporukka on rentoa ja huumorintajuista sakkia. Ajaminen on nautittavaa ja rauhallista, joten se sopii myöskin aloitteleville motoristeille. Joskus tosin hiki virtaa, kuten Virroilla 2016, kun lämpötila nousi noin +30 asteeseen lauantain ajelun aikana.

Leijonamotoristien kokoontumisiin on osallistunut vuosittain 50–15 motoristia, määrän vähetessä viime vuosina osallistujien ikääntymisen johdosta. Motoristiporukkaan mahtuu ja toivotaan uusia jäseniä. Pyörän merkillä, mallilla, koolla ja iällä ei ole väliä, kaikki kelpaa, sama koskee myös kuskeja ja kanssamatkustajia. Jopa nelipyöräinen ajoneuvo on sallittu.

Erkki Ojalan mukaan motoristiporukalla on hyvä yhteishenki, pitkäjännitteisyyttä odottaa aina seuraavan vuoden kutsua, se on ”meidän oma juttu”, johon halutaan palata vuosi vuodelta.

Tänä vuonna Lions Bikers -ajo järjestettiin Sotkamon upeissa maisemissa, missä järjestettiin XXIV Leijona Bikers -kokoontuminen 31.7.–2.8. Sotkamossa mukana oli 15 leijonaa.

Tapahtuman järjestelyistä vastasi Vuokatissa Lion Kari Kaleton, mistä hänelle suuret kiitokset. Ohjelma oli perinteinen, perjantai-iltana saunottiin ja vietettiin yhteistä iltaa, lauantaina kävimme Kajaanissa ase- ja varusmuseossa ja ajeltiin Kontiomäen ja Naapurinvaaran maisemissa. Illalla oli vuorossa sauna, yhteinen illallinen sekä vuosikokous.
Ensi vuonna ajo suuntautuu Savonlinnaan.

Teksti ja kuvat:
Antero Stenius

piirikuvernööri 2020–2021