Piiri 107-I
Lions I-piiri
Piiri 107-I
Lions I-piiri

Kolme piirin klubia sai PuSu-rahaa

Lions-liiton kuvernöörineuvosto päätti kokouksessaan, että Punainen Sulka -avustusta saa yhteensä 43 hakemusta, joiden yhteissumma on 73 680 euroa. I-piiristä tukea sai kolme klubia: LC Oulu Uleåborg 1400 euroa, LC Utajärvi 800 euroa ja LC Sotkamo Sapsottaret 300 euroa.

Määräaikaan 31.10.2018 mennessä avustushakemuksia tuli yhteensä112 kpl, joista piirien hakemuksia oli 6 ja klubien 106. Hakemusten yhteissumma oli 215 978 euroa, kun jaettavaa tukea on 70 000 euroa. Hallitus ja kuvernöörineuvosto keskustelivat mahdollisuudesta kasvattaa jaettavaa avustuksen määrää, mutta aikaisemmin tehty päätös jäi voimaan.

Liiton Punainen Sulka -avustuksesta on tulevaisuudessa käytettävissä jo tehtyjen päätösten jälkeen noin 90 000 euroa. Myöhemmin päätetään, tarjotaanko klubeille uutta mahdollisuutta hakea avustusta tästä summasta.

Suurin osa hakemuksista oli huolella laadittuja. Etusijalla ovat hakemukset, joissa hakevalla klubilla on aktiivinen rooli ja joissa avustuskohteella on pysyvyyttä (ei siis kertaluontoinen avustus tai matka tai klubit vain rahoittajina).

Sellaisiin kohteisiin, joita liitto jo rahoittaa omalla varainhankinnallaan, tai kohde on selvästi jo budjetoitu, ei esitetty avustusta (esim. nuorisovaihtoleirit). Rahastojen perustamiseen ei myöskään myönnetty avustusta. Samoin hakemukset, joissa olihaettu max määrä 2 000 euroa kunnolla miettimättä, mihin avustus käytettäisiin, esitettiin hylättäviksi.